Niciun român nu ar trebui să mai cumpere acest produs! Dragoș Pătraru avertizează + Ce mănânci, de fapt
Niciun român nu ar trebui să mai cumpere acest produs! Dragoș Pătraru avertizează + Ce mănânci, de fapt.
Brânza topită se obține prin procesarea unor tipuri de brânzeturi, la care se adaugă săruri de topire, apă și grăsimi. Ceea ce face acest produs mai puțin sănătos sunt aditivii adăugați în procesul de fabricație. Printre aceștia se numără săruri de topire precum fosfații și citrații, care, alături de alte substanțe chimice, pot avea efecte negative asupra organismului, mai ales dacă sunt consumate frecvent.
Niciun român nu ar trebui să mai cumpere acest produs!
„Conțin diferite tipuri de brânză seminare, lapte praf, zer praf, concentrat proteic, cazeinat de sodiu. Cazeinatul ăsta este o proteină modificată extrasă din lapte ce conține 8 aminoacizi esențiali. Apoi, unt, săruri, citrat de sodiu, fosfat monosodic, disodic, polifosfați, acid citric. Aceste săruri sunt utilizate pentru stabilizarea ph-ului produsului, practic ele sunt cele care ne afectează organismul.”, a explicat Dragoș Pătraru la Starea Sănătății.
Dragoș Pătraru avertizează
Unul dintre principalele motive alarmante este cantitatea mare de grăsimi din compoziția brânzei topite, care poate ajunge până la 40%! Mai mult, sărurile de topire utilizate pentru textura și stabilitatea produsului pot influența negativ absorbția calciului în organism. Aceste substanțe reduc eficiența cu care organismul asimilează acest mineral necesar pentru sănătatea oaselor.
În plus, brânza topită conține o serie de aditivi alimentari, cunoscuți sub denumirea de „E-uri”, precum difosfați, polifosfați și citrați, care sunt adăugați pentru a stabiliza produsul și a-i îmbunătăți textura. Deși acești aditivi sunt aprobați pentru consum, utilizarea lor în cantități mari poate avea efecte adverse asupra sănătății, inclusiv perturbarea funcționării rinichilor sau agravarea unor afecțiuni existente.
foto: arhiva ciao.ro